De marmeren behandeling: Tips en trucs voor een huis met marmer

Marmer behandelen

Als u ooit hebt overwogen een marmeren vloer in uw huis te laten leggen, bent u waarschijnlijk bekend met de veel voorkomende zorgen en vragen over dit soort interieurontwerp. Het installeren van een marmeren vloer is een dure aanwinst voor elk huis. Het kan overal tussen de $5.000 en $20.000 of meer kosten om er een in een heel huis te leggen. Dat zijn grote getallen – maar het betekent niet dat uw huis is uit opties als je niet dat soort van contant geld bij de hand. Er zijn tal van goedkopere oplossingen die nog steeds kan geven uw huis de look en feel van een high-end interieur design zonder het breken van de bank.

Waarom een marmeren vloer plaatsen?

Er zijn veel redenen waarom u een marmeren vloer in uw huis zou willen leggen. Als u het uiterlijk van een kamer wilt veranderen of een esthetisch accent wilt toevoegen, is het een uitstekende keuze. Het kan ook een goede manier zijn om geld te besparen door een bestaande vloer te gebruiken. Als u een modernere look wilt zonder de bank te breken, is marmer een uitstekende optie.

Als u op zoek bent naar een vloer die de tand des tijds zal doorstaan en de waarde van uw huis zal verhogen, is marmer een uitstekende keuze. Wanneer de meeste mensen aan marmer denken, denken ze aan klassieke Italiaanse vloeren, die gerimpeld en ontsierd zijn door jaren van verkeer en slijtage. Niet alleen is dat niet de uitstraling waar u voor gaat, maar het is ook een stuk minder duur dan Italiaans marmer. Het prijsverschil wordt ruimschoots goedgemaakt door het feit dat Italiaans marmer duurder is om te leggen.

De voordelen van marmer in uw huis.

Tips voor het marmer behandelen.

  • Reinig met warm water en een milde zeepoplossing. Droog met een zachte doek in de tegenovergestelde richting van de nerf van het marmer.
  • Verzegel de vloer met een laag urethaan of polyurethaan. U kunt dit zelf doen, maar het is het beste als u het door een vakman laat doen.
  • Zorg ervoor dat u uw voeten nergens tegenaan stoot als u over de vloer loopt.
  • Laat de vloer volledig drogen voordat u erop loopt.
  • Installeer een antislip onderlegger onder uw kasten om te voorkomen dat de onderkant krassen veroorzaakt in het marmer.

Is marmer geschikt voor u?

Als u geïnteresseerd bent in het installeren van een marmeren vloer, moet u bereid zijn om vooraf veel geld te investeren. Het kan $5.000 tot $20.000 kosten om een marmeren vloer in een heel huis te laten leggen.

Als u het geld te besteden hebt, hebt u geluk, want er zijn zo veel voordelen aan het hebben van een marmeren vloer. Het is een klassieke uitstraling die de tand des tijds zal doorstaan. Hij is ook gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Met al deze voordelen is het geen wonder dat marmer zo populair is.

Als u een marmeren vloer overweegt, moet u zich bewust zijn van een aantal veel voorkomende zorgen en vragen over dit type interieurontwerp. Alle marmer is niet gelijk geschapen. Als u het geld hebt en op zoek bent naar een Italiaanse marmeren vloer, bereid u dan voor om vooruit te betalen. Als u alleen op zoek bent naar een goedkoper alternatief, zijn er genoeg opties die goed in het interieur passen zonder de aandacht te trekken.